Home / Zdravlje / NUTRICIONIST UPOZORAVA: Ovakav češnjak više nikada nećete jesti, EVO ZAŠTO

NUTRICIONIST UPOZORAVA: Ovakav češnjak više nikada nećete jesti, EVO ZAŠTO

Češnjak je vrlo poželjan dodatak jelima jer mijenja i upotpunjuje okus svakog jela. Osim što je neizbježan dio svake kuhinje, češnjak je poznat i po brojnim blagodatima za zdravlje.

Alicin, aktivni spoj koji se nalazi u češnjaku i koji mu daje i okus, ima nekoliko ljekovitih svojstava. Međutim, ponekad prekuhavanje i nepravilna upotreba češnjaka u jelima može smanjiti njegove zdravstvene prednosti.

Nekoliko jednostavnih koraka tijekom kuhanja može pomoći u očuvanju blagotvornih svojstava češnjaka bez utjecaja na okus ili miris jela.

U objavi na Instagramu, nutricionist Momal Asif podijelio je “pravilo deset minuta” za pripremu češnjaka koje zadržava njegove zdravstvene prednosti.

Nutricionistica je napisala: “Jeste li znali da dvije minute u tavi uništavaju sve zdravstvene dobrobiti češnjaka?”

Češnjak ima zasluženu reputaciju zdrave hrane.

Spoj alicin u češnjaku gubi se tijekom kuhanja, zajedno s raznim nutritivnim vitaminima topivim u vodi, poput B i C, budući da na njih utječe toplina.

Kako biste zadržali zdravstvene prednosti češnjaka, dr. Asif je savjetovao malu promjenu: “Zgnječite ili nasjeckajte češnjak i držite ga podalje od topline 10 minuta.”

– Za to vrijeme stvori se veći dio alicina i (ako se ne dira 10 minuta) ostaje netaknut tijekom pripreme – rekla je, uključujući i to da se nakon 10 minuta može pržiti, pirjati, peći.

Preuzeto novi.ba

About admin

Check Also

NIŠTA GORE OD OVE NAMIRNICE AKO VAS BOLI: Tijekom mjesečnice izbjegavajte 3 namirnice u širokom luku

Bolovi tijekom menstruacije uobičajeni su za svaku drugu ženu, no umjesto lijekova ponekad je dovoljno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *