Home / Vijesti / Iza mema: Unutar uvoda u urnebesni osmijeh Luke Dončića Devinu Bookeru

Iza mema: Unutar uvoda u urnebesni osmijeh Luke Dončića Devinu Bookeru

Sledeće veliko individualno rivalstvo NBA lige je tu i to između dve najsjajnije mlade zvezde lige — Devina Bookera i Luke Dončića.

Rivalstvo će biti obnovljeno kada Booker’s Suns ugosti Dončićeve Maverickse u Footprint centru na otvaranju sezone 2022-23. Susret je, naravno, revanš bitke od sedam utakmica u polufinalu Zapadne konferencije 2022. godine koja je završena tako što su se Dončić i društvo bukvalno posljednji nasmijali.

Nakon što su dva tima išla naprijed-natrag u igrama od 1 do 6, Dončić i Mavsi osramotili su Phoenix na domaćem parketu u 7. utakmici, pruživši nam svima trajnu sliku koja je bila omiljena na Twitteru, Instagramu i u grupi poruke svuda.

 

Jednostavna internetska pretraga za “posljednji citat za smijeh” često daje rezultat reda koji glasi “ko se zadnji smije, najbolje se smije”. Čudo je da sam citat tek treba da bude prekriven preko slike jer izgleda da je Booker spreman da učini sve osim da svom protivniku pruži zadovoljstvo priznanjem.

 

Kao i svaki dobar mem, ova slika dolazi s pozadinskom pričom, koja doprinosi težini ovog specifičnog trenutka i rivalstvu u cjelini. Odmaknimo malo zavjesu i idemo iza mema.

Iza mema: Luka Dončić se smiješi Devinu Bookeru
Da bismo zaista išli iza mema, vrijedi početi s NBA draftom 2018. Sunsi su bili prvi u ukupnom izboru i prepustili Dončiću da bi odabrali Deandrea Aytona. Da budemo pošteni, Kingsi, koji su posedovali drugog pika, takođe su preskočili Dončića, ali nešto u vezi sa propuštanjem za broj 1 doprinosi istoriji ovde, posebno imajući u vidu činjenicu da je Phoenix mogao upariti Bookera sa Dončić.

Premotavamo četiri godine naprijed do 2022. i Dončić i Booker su obojica All-NBA prvi timovi koji se sastaju sa putovanjem u finale Zapadne konferencije na liniji.

Naprijed-nazad koji sam spomenuo za početak serije? Sunsi su uzeli Igre 1 i 2 prije nego što su Mavericksi odgovorili pobjedama u Igrama 3 i 4. Zatim je uslijedila utakmica 5, poraz Sunsa od 30 poena u kojem je Booker osvijetlio Dončićevu sklonost teatralnosti. S obzirom da se Mavericksi suočavaju s eliminacijom nakon velikog gubitka , Dončić je izvadio stranicu iz knjige Majkla Džordana dok je izlazio sa terena, pošto se čulo kako kaže “svi se ponašaju oštro kada su ustali”, dok je napuštao sud u Feniksu. Je li to bila direktna referenca na Bookera? Ti odluci.

Suočeni s eliminacijom na svom terenu, Mavericksi su došli do pobjede od 27 poena u 6. utakmici i postavili odlučujuću 7. utakmicu u Phoenixu. Uz sve što se dogodilo do tog trenutka, nije nužno bilo loše krvi, samo malo rivalstva koje je otvorilo mjesto sitničavosti.

Na mnogo načina, Igra 7 bila je oličenje sitnice. Dončić je pucao i njegov ukupni rezultat u prvom poluvremenu od 27 poena se poklopio sa onim Sansa, koji su se suočili sa zaostatkom od 57-27 na poluvremenu. Nakon svega što se dogodilo u seriji, toga je definitivno bio svjestan i Dončić.

Nejasno je kada se trenutak u igri 7 zapravo dogodio, ali TNT grafika savršeno inkapsulira sve jer je prekrivena rezultatom poluvremena.

Dončić se posljednji put nasmijao 2022. godine, ali rivalstvo se nastavlja. Vidjet ćemo da li Booker i Suns mogu uzvratiti uslugu na terenu… i to u obliku meme.

Preuzeto sa sportingnews.com

About admin

Check Also

‘Ova djeca umiru’ – Unutar krize predoziranja u Fort Braggu

ACHEAL BOWMAN, samohrana majka iz Aberdeena u Marylandu, završavala je svoju smjenu kao poštanski radnik …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *