Home / Automobili / Najbolje Xbox trkačke igre za 2022

Najbolje Xbox trkačke igre za 2022

Nakon dugog dana vožnje, snimanja i pisanja o automobilima, palim svoj Xbox i provodim večeri vozeći digitalne automobile. Ovo su moji favoriti.

Od hardcore trkaćih sim-a do arkadnih karting trkača, trkački žanr je pun nevjerovatnih igara. Jedna od najboljih platformi za trkaće igre je Xbox, koja se može pohvaliti nizom naslova iz franšiza kao što su Forza Motorsport, Forza Horizon i još mnogo toga. Za nekoga izvana, sve trkačke igre mogu izgledati isto, ali iskusni brzači mogu razlikovati igru ​​koja je autentična za svoja vozila i igru ​​koja se bori da prođe kroz ciljnu liniju.

Hardcore trkački simovi oponašaju kako je voziti najbrže automobile na planeti, omogućavajući vam da petljate s njihovim motorima. Tu su i vaši arkadni hibridi koji vam omogućavaju da vozite prave automobile u često prekrasnim i uvijek ekstravagantnim okruženjima. A tu su i vaši arkadni trkači, koji prkose fizici neobičnim vozilima i efektima. Odatle se lista nastavlja i dalje. Zato sam ovdje da vam olakšam i preporučim neke od najboljih Xbox trkaćih igara.

Ova lista ni u kom slučaju nije konačna, već je kolekcija samo najboljih igara za vožnju i trke za Xbox porodicu konzola koje sam lično igrao i u kojima sam uživao. Igrao sam sve ove igre na najnovijoj Xbox Series X, ali sve se mogu igrati i na Xbox Series S i kompatibilne su s prethodnom generacijom konzola Xbox One. Napomenuo sam koji su dostupni bez dodatnih troškova uz Microsoftovu odličnu pretplatu na Game Pass, ali igre dolaze i odlaze iz te usluge.

Forza Horizon 5
Najbolja Xbox trkačka igra u cjelini
Dostojan nastavak mog prethodnog izbora za najbolju Xbox igru ​​za vožnju, Forza Horizon 5 premešta svoje automobilsko igralište u prelepe i raznolike biome Meksika. Zahvaljujući novom dinamičkom vremenskom sistemu Horizon 5, igrači sada mogu proći kroz pješčane oluje u pustinji prije nego što pređu u guste močvare ili vrh aktivnog vulkana, ponekad svi u istoj mega utrci.

Kao i prethodni Forza Horizon naslovi, Horizon 5 je ogromno ljubavno pismo otvorenog svijeta ne samo utrkama već i automobilskoj kulturi i svim stvarima u automobilskoj industriji. A igrači imaju više slobode nego ikada da istražuju samo tipove trka, klase vozila i elemente igre koji im se sviđaju. Na primjer, poznajem mnogo obožavatelja Forze koji nisu veliki trkači, ali se satima gube samo u foto modu ili kreatoru livreje.

Sa preko 500 automobila za prilagodbu i modifikaciju, stotinama milja puteva i staza i velikom online zajednicom, ako odaberete samo jednu trkačku igru ​​za Xbox, to bi trebalo biti to. Imajte na umu da je Forza Horizon 5 dostupan kao dio pretplate na Xbox Game Pass.

Forza Motorsport 7
Najbolja Xbox trkačka igra
Igrači koji traže ozbiljnijeg trkačkog sim-a trebali bi pogledati zrelijeg člana Forza franšize. Tamo gdje se Horizon fokusira na automobilsku kulturu i, povremeno, na uličnu vožnju iz crtanih filmova, Motorsport se bavi pravim kružnim trkama na stvarnim stazama iz cijelog svijeta. Forza Motorsport 7 je stariji naslov, lansiran 2017. godine, a nastavak nove generacije je u pripremi za nove konzole Xbox Series S i Series X, ali sa nevjerovatnih 700 automobila za vožnju, modificiranje i prilagođavanje i 30 staza, svaka sa više konfiguracija, Xbox One-ova premijerna trkačka franšiza i dalje se osjeća svježe.

Assetto Corsa Competizione
Najbolji Xbox trkaći sim
Želite li probati najrealističniji GT trkački sim koji Xbox platforma može ponuditi? Ne tražite dalje od Assetto Corsa Competizione. Ovaj hardcore trkaći sim je laserski fokusiran na svijet Blancpain GT World Challenge-a, stavljajući vas na vozačko mjesto pravih trkaćih automobila iz serije 2018. i 2019., zajedno sa autentičnim livrejima. Spustite se pravo u prvenstvo, napredujte kroz rangove u modusu karijere ili se idite na internet da biste trčali od točka do točka protiv igrača iz cijelog svijeta.

Assetto Corsa je izazovan sim, a njegov model upravljanja i trkačka fizika su izuzetno realistični — toliko da može biti frustrirajuće igrati se palicama kontrolora. Definitivno ćete poželjeti da dobijete dobar trkaći volan sa povratnom spregom (a možda i kokpit za trkaći sim) za maksimalno uživanje. Igrači koji traže alternativu Forzi koja se dobro igra sa kontrolerom bi možda trebali pogledati Grid Autosport.

F1 2021
Najbolja trkačka igra za Xbox Formula 1
Najnoviji naslov u Codemasters-ovoj F1 franšizi nadovezuje se na ulazak iz prošle sezone s novim stazama, ažuriranim automobilima i novim načinom rada My Team koji vam omogućava da izgradite i razvijete svoju vlastitu F1 franšizu, umjesto da igrate s jednim od etabliranih timova. Imate prijatelja koji je takođe F1 lud? Igrajte zajedno u novom modu karijere za dva igrača kao saigrači ili žestoki rivali.

Najzanimljiviji dodatak F1 2021 je novi režim kočenja. Evolucija funkcije rivala koja mi se toliko dopala u naslovu iz 2019., Braking Point je narativni način priče koji prati vašeg igrača dok se kreće kroz pobjede, poraze i rivalstva na stazi — kao i dramu izvan staze i u boksove — tokom više godina vaše F1/F2 karijere. Ako ste obožavatelj dokumentarnog serijala Drive to Survive ili filmova poput Rush, F1 2021 Braking Point svakako vrijedi doživjeti.

WRC 10
Najbolja Xbox reli trkačka igra
S obzirom da se serija Dirt gura dublje u arkadni kraj spektra trkaćih sim-a, bilo mi je drago kada je WRC 10 debitovao ranije ove godine kako bi me pogrebao za realizmom u reliju.

WRC 10 unapređuje se u odnosu na svog prethodnika s više automobila, lokacija i načina za igru, uključujući novi način rada za 50. godišnjicu koji slavi i rekreira sjajne trenutke iz povijesti Svjetskog prvenstva u reliju koja datira do njegovog početka 1973. Sim sada ima 19 lokacija i okruženja – – probijanje na preko 120 reli faza za savladavanje — i 22 legendarna i istorijska automobila iz Mitsubishija, Peugeota, Subarua, Toyote i drugih.

Fizički motor je također ažuriran, uz poboljšanja simulacije aerodinamike i ovjesa, što čini da se vozila osjećaju preciznije u odnosu na svoje kolege iz stvarnog života. Novopridošlice u digitalnom reliju mogu aktivirati revidirani izbor pomoćnih funkcija kako bi lakše ušli u franšizu. Kvalitet grafike i zvuka je također poboljšan kako bi se iskoristile prednosti procesorske snage koju nude konzole Xbox Series S i X.

SnowRunner
Najbolji Xbox off-road simulator
Uzbuđenje pobjede i agonija poraza glacijalnim tempom: SnowRunner, najnoviji u seriji Spintires, vrsta je anti-trkačke igre. Igrači preuzimaju kontrolu nad asortimanom 4×4 SUV-ova koji se mogu otključati, teškom opremom i velikim kamionima kako bi puzali, vukli i vukli svoj put kroz zemljane staze, duboko blato i ledeni snijeg na brutalno ruralnim mapama igre. Precizno postavljanje točkova, spor i ujednačen tempo i, povremeno, liberalna upotreba vitla važniji su od brzine. Ovo nije igra za svakoga; potrošiti do sat vremena u realnom vremenu na dovoz drva na planinu može biti apsolutno izluđujuće ako ne uspijete, ali je neverovatno zadovoljstvo obaviti posao. Sada je dostupan na Game Pass-u.

Postoji igra vožnje za svakoga
Bilo da želite da izoštrite svoje vještine ili se samo opustite i uživate u vožnji, postoji nešto u čemu će uživati ​​svaki ljubitelj trka i automobilski entuzijasta. Kao što sam spomenuo, ovo nikako nije potpuna lista i, sa sljedećom generacijom konzola koja je sada prilično dobro uspostavljena, očekujem da ću ponovo otkriti poboljšane verzije mojih favorita, kao i nekoliko novih dodataka ovoj listi. Zabavite se i vozite bezbedno… ili vozite bezobzirno; ipak su to samo igre.

Preuzeto sa cnet.com

About admin

Check Also

Rolls-Royce Spectre EV je do sada najvažniji automobil ove marke

Spectre obećava domet od 260 milja, vrhunski kvalitet vožnje i spektakularan dizajn. Rolls-Royce je prošao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *