Home / Automobili / Najbolji prijenosni jump starter za 2022

Najbolji prijenosni jump starter za 2022

Pouzdan prenosivi punjač akumulatora neophodan je za loše vremenske uslove, vozila sa starijim akumulatorima i nepredviđene okolnosti.

Nema ništa gore od toga da se zaglavite sa istrošenim akumulatorom, pogotovo ako ste zauzeti i imate raspored. Ne možete se uvijek osloniti na to da neko u blizini ima kablove. I definitivno ne želite da trošite novac da biste dobili profesionalca ako mu možete pomoći. Zato je toliko važno biti samopouzdan i nabaviti vlastiti prijenosni jump starter. Čim se akumulator u vašem automobilu isprazni, možete ga pokrenuti i pokrenuti skoro isto tako brzo.

Prijenosni jump starteri se mogu puniti produžnim kablom, adapterom za utičnicu, 12-voltnim muškim adapterom za upaljač za cigarete ili USB priključkom u vozilima u vožnji. To znači da možete napuniti svoj jump starter čim napuni vaše vozilo. Najbolji prijenosni baterijski starteri nude neku kombinaciju te četiri opcije punjenja.

Ove prijenosne baterije rade ono što su prvobitno bile namijenjene: pojačavaju istrošenu bateriju kako bi vozilo pokrenulo. Svi pojačivači baterije dolaze sa kratkospojnicima koji se pričvršćuju na terminale akumulatora, a gotovo svi uključuju zaštitu od obrnutog polariteta. Neki dolaze s lako instaliranim, polutrajnim priključcima koji vam omogućavaju da ih brzo povežete s električnom opremom za pokretanje vašeg vozila bez stezaljki za pojačavanje. Većina ovih baterijskih startera ima neku vrstu blica ili svjetla za područje i barem jedan USB priključak za punjenje elektronike poput telefona i tableta. Kada su u pitanju početni paketi, te karakteristike su samo početak.

Šta drugo može? Sa jednim punjenjem, prijenosni automobilski akumulator ili punjač može napajati vaš prijenosni računar velike potrošnje nekoliko puta duže od njegove vlastite ugrađene baterije. Želite pojačivač baterije sa ugrađenim vazdušnim kompresorom kako biste mogli napuniti svoj splav na jezeru ili nisku gumu prije nego što krenete kući sa aerodroma? Nema problema. Želite li i starter ili punjač baterija sa AC inverterom kako biste mogli uključiti radio, lampu ili neki drugi mali uređaj tokom nestanka struje ili u kampu? Gotovo. Ovi uređaji za napajanje su u osnovi ultimativni power bank. Trebate li istovremeno puniti telefon i drugi USB uređaj (Nintendo Switch vašeg djeteta, na primjer)? Mnogi od njih imaju dvostruki USB port za prilagođavanje vašim potrebama punjenja.

Da budemo sigurni, ove karakteristike dodaju masu i masu džemperu (ovi uređaji neće stati u vašu pretincu za rukavice), ali njihova vrijednost u pogledu sposobnosti, praktičnosti i pripreme može više nego nadmašiti dodatnu težinu. Na kraju krajeva, želite da imate dovoljno snage da se pripremite za skoro svaku hitnu situaciju na putu.

Kriterijumi za odabir najboljeg prijenosnog punjača za automobile
Sastavili smo listu naših omiljenih prijenosnih akumulatora za automobile, od osnovnih jump startera do ličnih pogonskih jedinica s kapacitetom baterije za kampiranje ili nestanke struje. Zasnovali smo naše najbolje preporuke za početnike na laboratorijama za testiranje kao što su Consumer Reports, ocjene korisnika na popularnim stranicama za kupovinu i praktično iskustvo.

Ovdje su, po abecednom redu, naši visoko ocijenjeni favoriti za najbolje mogućnosti prijenosnog pokretača. Povremeno ćemo ažurirati ovu listu dok budemo razmatrali nove opcije. Ako mislite da želite prijenosni starter za automobilsku bateriju i punjač akumulatora, pogledajte profesionalne savjete o sigurnosti i pravilnoj njezi koji slijede.

Profesionalni savjeti
Baterije za prijenosne automobile i punjači nisu značajno regulirani i kao što je Consumer Reports primijetio, tvrdnje nekih proizvođača o performansama su sumnjive. Uvijek čitajte sitna slova. Radi sigurnosti potražite baterije koje su certificirane za usklađenost sa Edison Testing Labs/Intertec ili UL standardima.

Uvijek razmišljajte o temperaturi. Proizvođači preporučuju da se baterije ne pohranjuju u okruženjima s visokim temperaturama. Ako želite da držite bateriju u automobilu, držite je podalje od direktne sunčeve svjetlosti u pretincu za rukavice – ili bolje – u prtljažniku. U ljetnim mjesecima, bolje ga je zgrabiti kada krenete na put i izvaditi ga iz auta kada dođete kući.

Onda postoji druga krajnost. Svako ko je nejasno upoznat sa baterijama zna da oni ne vole ekstremnu hladnoću. Izvještaji potrošača otkrili su da kada su i jump starter i slaba baterija automobila ohlađeni na nula stepeni, performanse čak i najboljih prijenosnih opcija za brzo pokretanje značajno su degradirale. Ako je vani stvarno hladno, prvo zagrijte prijenosnu bateriju u zatvorenom prostoru ili u automobilu i držite je što je moguće toplijom prije nego što je koristite za preskakanje vozila.

Hemija je bitna kada je riječ o njezi i hranjenju automobilskog džempera. Konvencionalne zatvorene olovno-kiselinske ćelije su teže i brže se prazne od litijum-jonskih baterija kada miruju, ali takođe mogu biti manje osetljive na ekstremne temperature i značajne fizičke uticaje. U svakom slučaju, strategija njege sa zapečaćenom olovnom kiselinom ili upijajućom staklenom prostirkom je jednostavna. Držite napunjenost baterije što je moguće bliže maksimalnom mogućem vremenu.

“Kada ga dobijete, napunite ga u potpunosti”, kaže Dan Portwood, viši menadžer proizvoda u Baccus Globalu, proizvođaču višestrukih brendova za početnike. “Nakon što ga upotrebite, za skok ili nešto drugo, napunite ga do kraja. Ako miruje mjesec-dva, napunite ga do kraja. To ograničava količinu sumpora u ćelijama i osigurava i maksimalni kapacitet i najduži vijek trajanja. .”

Bez obzira na hemiju, praktično je nemoguće prepuniti bateriju za brzo pokretanje. To znači da ga možete uključiti i zaboraviti danima. Ipak, Portwood ne preporučuje punjenje cijelo vrijeme. To održava blok punjenja konstantno toplim (bez obzira da li je blok vanjski ili ugrađen u kućište baterije) i može skratiti njegov vijek trajanja.

Litijum-polimerske ćelije u kompaktnijim automobilskim starterima i punjačima drže više energije za relativnu veličinu. Oni takođe drže napunjenost duže od zatvorene olovne kiseline kada su u stanju mirovanja, ali mogu biti malo izbirljiviji. Da bi se maksimizirale performanse na duge staze i osigurao maksimalan vijek trajanja, možda bi bio potreban aktivniji pristup.

„Ako imate renomiran brend sa dobrom ćelijskom strukturom, imate dobru osnovu“, rekao je Čad Estevez, stručnjak za podršku proizvoda u Antigravityju. “Pokušajte da ga ne skladištite u ekstremnim temperaturama i ne ostavljajte ga da stoji godinu dana. Tretirajte ga kao mobilni telefon i vježbajte ćelije. Koristite ga svakih nekoliko mjeseci. Ocijedite ga malo na neki način, a zatim ga stavite na punjač.”

Preuzeto sa cnet.com

About admin

Check Also

Rolls-Royce Spectre EV je do sada najvažniji automobil ove marke

Spectre obećava domet od 260 milja, vrhunski kvalitet vožnje i spektakularan dizajn. Rolls-Royce je prošao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *