Home / Vijesti / Bila je žrtva vršnjačkog nasilja zbog svog izgleda, a sada je Miss Engleske: “Udarali su me i pljuvali”
Editorial use only Mandatory Credit: Photo by Ken McKay/ITV/Shutterstock (12938458h) Jessica Gagen 'This Morning' TV show, London, UK - 13 May 2022

Bila je žrtva vršnjačkog nasilja zbog svog izgleda, a sada je Miss Engleske: “Udarali su me i pljuvali”

Jessica Gagen, 26, tukla je nasilnike kako bi povratila samopouzdanje nakon teških tinejdžerskih godina u srednjoj školi. Džesika je rekla da su je udarili, popljuvali i čak opekli zbog svojih crvenih pramenova nakon što su je maltretirali okrutni drugovi iz razreda.

Takođe su je prozivali, bacali su joj stvari na glavu i bila je prisiljena da jede školsku večeru u toaletu u pokušaju da pobegne od zlostavljanja. Ali nakon što ju je potpisala manekenska agencija nakon A-Levela, Jessicino samopouzdanje je poraslo kako je izašla na modne piste širom svijeta.

Učestvovala je na izboru za mis Engleske i prošle godine je bila drugoplasirana u velikom finalu, tesno izgubila od Reheme Mutamije. Sada je ućutkala nasilnike kako bi preuzela titulu Miss Engleske 2022. na blistavom finalu održanom na aerodromu Holiday Inn Birmingham.

Džesika, koja studira integrisani magistarski studij aeronautičkog inženjerstva na Univerzitetu u Liverpulu, rekla je da je odlučnija da pobedi nego ikada.

„U srednjoj školi su me zadirkivali da sam crvenokosa. Nisam to mnogo pominjala tokom prošlogodišnjeg takmičenja jer čvrsto vjerujem u ostavljanje negativnosti u prošlosti.

Smatram da je važno educirati ljude o tome s čim se crvenokosi suočavaju u školi i osnažiti djecu koja se bave istim stvarima kao i ja. Svakodnevno su me prozivali i iako ne mislim da su djeca bila zlonamjerna u tome, bilo je trenutaka kada jesu.

“Udarali su me nekoliko puta, pljuvali i bacali mi stvari u glavu, ali najgore je bilo kada me je djevojka opekla jer sam imala crvenu kosu. U 7. razredu sam ručala u školskim toaletima.

Nekada sam se jako uznemirila zbog svega, ali sam odlučna da deci koja se suočavaju sa istim pokažem da se to neće desiti zauvek”, rekla je ona, prenose britanski mediji.

Džesika je u ponedeljak pobedila 30 drugih kraljica lepote i osvojila titulu u finalu prestižnog takmičenja. Postala je prva crvenokosa koja je pobijedila u 94-godišnjoj istoriji izbora, a sada će predstavljati Englesku na izboru za Miss svijeta.

Preuzeto sa radiosarajevo.ba

About admin

Check Also

Iza mema: Unutar uvoda u urnebesni osmijeh Luke Dončića Devinu Bookeru

Sledeće veliko individualno rivalstvo NBA lige je tu i to između dve najsjajnije mlade zvezde …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *