Home / Kultura / Pripremite kosu za hladne dane

Pripremite kosu za hladne dane

Dodatnu zaštitu kose od negativnih utjecaja vanjskog okruženja možete pružiti ako kombinirate djelovanje vitamina na folikul dlake iznutra s vanjskom njegom koristeći prirodne domaće šampone i losione.

Dolaze nam hladniji dani, a kosa je najosjetljivija na niske temperature kada gubi sjaj i gustoću.

Morate pažljivo pregledati svoj set preparata i odabrati one proizvode koji će vam pomoći da pripremite kosu za početak hladnog vremena. Međutim, gusta kosa počinje pravilnom prehranom.

Ali dobiti potrebnu dozu vitamina i minerala iz obične hrane nije tako lako. Odnos između prehrane i ljepote kose je najizravniji. Nedostatak proteina čini ih krhkima i usporava njihov rast. Nedostatak određenih vitamina lišava elastičnost i sjaj. Nedostatak važnih minerala može dovesti do stanjivanja niti. Sva manjkava stanja odmah se odražavaju na kosi i signaliziraju da ishranu treba odmah staviti pod kontrolu.

Prehrana bi trebala biti bogata prosom, željezom, cinkom, vitaminima B skupine, L-cisteinom, svježom paprikom i zelenim čajem.

Svojoj kosi možete pružiti dodatnu zaštitu od negativnog utjecaja vanjskog okruženja ako kombinirate djelovanje vitamina na folikul dlake iznutra s vanjskom njegom pomoću prirodnih domaćih šampona i losiona. Izbjegavajte šampone i proizvode koji sadrže silikone, parabene i boje, a za obnavljanje pramenova dobri su preparati s organskim ekstraktom izdanaka graška, biotinom, keratinom i kofeinom.

Kosa postaje gušća, glatkija, sjajnija i jača, što znači da je spremna izdržati sve vremenske nepogode, bilo da se radi o temperaturama ispod nule ili jakim vjetrovima. I sve to bez nepotrebnog stresa i težine.

Preuzeto sa avaz.ba

About admin

Check Also

Priče skrivene u drevnom indijskom zanatu kantha

Hiljadu godina stara rukotvorina upcycling je tradicionalno bila platno za obične žene da ispričaju svoje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *